Ceam mai citit si mam ingrozit – Filmu’

Posted on 31st May 2011 in Bai, turc estem?

Azi, cand am pornit aparatul de televiziune, mergea prin el un film cu extraterestri. In engleza numele sau este asa: “The Day the Earth Stood Still.” In romaneste s-ar traduce asa: “Ziua in care Pamantul s-a oprit.” Pe olteneste se intitula asa nenicule: “Ziua in care Pamantul se opri.”

Verificaram noi si pagina oficiala da’ nu gasiram neam acolo decat eroare 404. E clar, cand traducatoru’ e oltean atunci si ala de baga linkuri e shugubatz rau nenica. Asteptam si varianta in moldovineste: Shii bai, o ghinit ziua cand s-o oprit Pamantu?

Filmu’ nu-i rau, ca tot veni vorba, da’ mai buna e varianta din 1951, aia fara Keanu.

Uite asta e ceam mai citit si mam ingrozit, buna ziua si ne mai auzim maine pe persoana fizicacare este!

Sinan C’ititoru

comments: 0 »

V,i,r,g,u,l,e,

Posted on 6th May 2011 in A se inghiti cu noduri, Bai, turc estem?

Jalnic. Ma intreb daca astia care scriu la Gandul au trecut pe la scoala vreodata. Macar sa fumeze in fundul curtii. Nu cred.
Uite-i frate cum scriu, urmariti virgulele:

Statele Unite îşi amplasează deja, sistemul de apărare antirachetă în Europa, fără să aştepte un acord cu Rusia, a declarat, joi, la Bruxelles, ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

România a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Statele Unite, să amplaseze interceptori în cadrul sistemului antirachetă la o bază aeriană sovietică învechită” de pe teritoriul său, comentează agenţia. Moscova a cerut, imediat, garanţii juridice din partea Statelor Unite, asupra faptului că scutul antirachetă nu va viza forţele strategice nucleare ale Rusiei.” Postat la: 06.05.2011 11:41

Sinan P’,

comments: 0 » tags:

Devino

Posted on 4th April 2011 in A se inghiti cu noduri, Bai, turc estem?

Cand credeam ca am vazut toate manelismele din limba romana, na ca imi cazura ochii pe ceva si mai adevaraciune pe persoana fizicacare este:

Sinan P’asasi-atat

comments: 0 »

Tehnici de supravietuire

Posted on 1st March 2011 in Bai, turc estem?

Un american si-a facut o casa de 2 mp. Doi.
Inspirat de imaginea primita de la un bun prieten, tin sa va impartasesc o metoda de reducere a costurilor la energia electrica. Metoda buna pe timp de criza, dar mai ales pentru priza.
E metoda din mosi-stramosi, nu e la misto:

Cum se incalzeste ciorba la microunde? Iata pasii, la milimetru si frame cu frame:

1. Scoti o farfurie si o pui pe masa.
2. Scoti oala din frigider.
3. Pui ciorba in farfuria dinainte pregatita.
4. Acoperi oala si o bagi la loc in frigider.
5. Pui farfuria la microunde/ pe foc sau cu ce incalzesti tu.
6. Setezi puterea microundelor la 60% si cresti timpul proportional. In acest fel haleala se “patrunde” mai bine la energie mai putina consumata.

Explicatii: oala trebuie sa stea cat mai putin afara din frigider. De aia trebuie farfuria deja pe masa si imediat cum umpli farfuria NU o pui pe ea in microunde ci PUI LA LOC oala in frigider. Pierdere termica cat mai putina la oala = consum redus la frigider. Intre timp economisesti alte 5-7 secunde, timp in care farfuria mai ia din caldura ambientala. Deci economie si la microunde.

Tot io sa va invat!
Sinan T’udose

comments: 6 »

Fantana cu dorinte

Posted on 8th December 2010 in Bai, turc estem?

Ghiaurii sa asculte ashilea poveste bai, adevarata bai, nu 1001 de nopti.

M-am intalnit cu pretenu’ meu Selim care statea la o tigara la fantana cu dorinte si astepta sa-i mai treaca timpu’. Ce faci bai Selime? Bine bai. Sanatos? Sanatos. Ce pazesti acilea? Cum ce? Ce faci acilea adica? Uite ce fac, ma uit cum arunca lumea banut’ in fantana si cum se indeplineste dorinta la ei.

Trage din tigara si se uita la mine. Io ma uit la el. Vorbeste serios Selim, nu clipeste.

Intreb: te uiti la om, omu’ arunca banut la fantana si pe urma i se indeplineste dorinta? Da. Si vezi tu cum se indeplineste dorinta? Da. Cu ochii tai? Da. Aishea pe loc? Da bre Sinane, turc estem de nu pricepem?!

Trag din tigara si eu. Tacem amandoi pret de o dupa-amiaza. Langa fantana cu dorinte timpul curge altfel.

Uite bre Selime, vine un amarastean sa arunce banut. Sa-mi arati si mie cum se indeplineste dorinta la el. Aratam Sinane, stai vedem imediat.

Apare amarastean de dupa colt de strada. Selim imi arata: vedeam bre Sinane deasupra la capu’ amarastean? E o bula ca la benzile desenate. Vedeam? Vedeam. Bula aia e alba acum, amarastean nu stie inca ce dorinta are. Goala.

Ma frec la ochi cu ambele maini ca intr-un film indian. Are dreptate Selim! Omul are desupra lui o bula ca la benzi desenate.

Asta mare minune este Selime! Vedeam, Selim spuneam adevarat. Asteptam sa vina langa fantana.

Stam cu ochii pe om. Nu pare interesat de fantana, vorbeste la mobil, se uita la ceas, inchide, formeaza alt numar, afaceri, intalniri, rezolvari, incercari, abureli, ghicitori, manevrari, ocoliri, rugaminti, injuraturi, rade, asculta, planifica. Bula de deasupra sta alba ca cel mai pur RGB 255, 255, 255.

Mai fumam cate o tigara. Amarasteanul mai are de facut un pas ca sa intre in sfera de influenta a fantanii. Daca paseste, o sa vedem amandoi cum ii apare scrisa dorinta deasupra capului. Daca arunca si banut, dupa cum spune Selim, dorinta se indeplineste imediat.

Ce aveam bre? Nu vedeam fantana?! Alah, Alah! O jumatate de pas mai spre dreapta bre amarastean de ghiaur bre! Haidi bre! Selim ii face semne cu chistocu’, mai la dreapta bre, paseam!

Omul e ocupat dar ne vede cu coada ochiului. Hai, hai, paseam!

Nu vede fantana sau nu stie de ea sau e prins cu treaba acum. In loc sa faca dreapta o coteste la stanga si se departeaza continuand sa vorbeasca la telefon. Selim se aseaza si el la loc pe caldaram. Aprinde alta tigara.

Lasam bre Sinane, o sa mai veneam altul si aratam atunci sa vezi cum se indeplineste dorinta la ghiaur. Ia, trageam un fum, asteptam.

Sinan P’omie’una De Nopti

comments: 2 »