Cine stramba axa magnetica terestra?

Posted on 10th January 2011 in Generale

O noua amenintare pluteste asupra planetei Pamant precum uliul peste curtea cu gaini. Polii magnetici se deplaseaza!

Un aeroport american a trebuit sa se inchida pentru ca, am sa va explic simplu, au probleme cu busola la avion.

Plecand de la acest caz, presa a bagat titluri de-o schioapa de genul “Vai, se inverseaza polii magnetici” – lucru de altfel stiut ahaha! dinainte de Noe – altfel cum ar mai fi gasit varful muntelui Ararat, singurul aflat deasupra apelor?

Sa revenim.
Am plecat asadar sa investigam cine e responsabil de strambarea axei polilor magnetici. Si cand noi plecam sa investigam, adevarat va zic, se lasa cu rezultate. Si iata ca suntem in masura sa va facem cunoscuta bomba: polii magnetici se deplaseaza din cauza cardurilor bancare goale!

Pana sa vina criza, cardurile bancare, doldora de lovele, contrabalansau atractia exercitata de banda magnetica de pe card. Avea loc un fel de intelegere tacita: sacii de bani apasau pe Polul Nord si strambau axa iar banda magnetica atragea polul la loc. In acest fel, axa ramanea dreapta.

Ce s-a intamplat? Conturile s-au golit dar magnetismul cardului a ramas intact. Adica eu si tu si noi si voi si el (dar nu si EI, hihi!) continuam sa ne plimbam cu cardurile in buzunare, tragand in continuare de axa. Dar banii s-au dus si nimic nu mai compenseaza.

Iata cum, pentru a nu stiu cata oara, omul e responsabil de distrugerea planetei. O data cu adancirea crizei vom trage, ca niste inconstienti, de Polul Nord pana acesta se va suprapune peste Polul Sud. Copiii nostri vor mosteni o planeta unipolara, acul busolei va indica Nordul de jur imprejur si avioanele, in orice parte vor pleca, tot in China vor ajunge – intelegeti aluzia subtila, da? V-am pierdut cu atatea date tehnice? Au ramas doar tocilarii cu mine?

In speranta ca masele largi populare vor reusi sa faca iarasi banu’ gros, eu va doresc numai bine; da’ tare mi-e teama.

Sinan P’olunord

comments: 1 » tags:

One Response to “Cine stramba axa magnetica terestra?”

  1. Sinan P'asa says:

    mi s-a stricat tastatura cu diacritice, pana imi cumpar alta va rog sa faceti pe cont propriu diferenta intre cuvinte de genul fata si fata. Pricepe care poate, scapa cine stie. Aferim.Pings responses to this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>