“Scopul scuza mijloacele”… Dar care-i scopul?

Posted on 16th November 2013 in Generale

Aseara am jucat timorati, obositi, fara nicio idee, fara niciun scop. O echipa ultra-defensiva, cu un Tanase si Torje care au jucat mai mult pe post de fundasi laterali, unii foarte slabi ce-i drept si cu o linie de patru fundasi mereu aglomerati in centru plus doi mijlocasi defensivi din care unul (1) singur a ajuns o (1) data in careul advers unde a reusit sa suteze ca un fundas de divizionara B. Asta in conditiile in care chipurile atacam, pentru a inscrie cat mai multe goluri, care sa ne ajute in perspectiva returului.

Personal sunt convins ca daca am fi jucat ofensiv am fi inscris mai mult si poate nici nu primeam 3 goluri, pentru ca n-ar mai fi fost atat de tare calare pe noi. Dar macar sa fi jucat si noi fotbal. Un Maxim in locul lui Cocis si poate un Grozav in locul lui Tanase cred ca ar fi generat cu siguranta un joc de atac mult mai consistent.

Dar nu asta m-a intristat cel mai tare aseara ci faptul ca echipa juca fara niciun obiectiv. Golul egalarii a picat din intamplare intr-o faza fixa, iar mai departe la 1-2 am continuat sa aparam rezultatul, fara a juca nimic. Culmea vine la 1-3, in minutul 66, cand Pitzi a hotarat sa ne aparam in continuare, primele schimbari post pe post (de ce?) venind in minutul 75, iar introducerea lui Maxim fiind facuta la misto cu 3 minute inainte de final. Inteleg din asta ca scopul indiferent de scor a fost sa nu luam mai multe. Scopul etern pitzurcian prin care suntem practic fortati sa nu jucam niciun fel de fotbal.

Eu cred ca modul asta de a conduce echipa este sortit esecului. Daca am fi pierdut cu 3-1 jucand fotbal, avand ocazii multe, macar am fi terminat jocul cu o nota pozitiva, optimisti, increzatori in potentialul de a intoarce rezultatul. Asa, am incheiat crispati, distrusi. Cu un dezavantaj moral masiv pe care nu cred ca il poate anula Pitzi. Ce zic eu “anula” cand el declara la sfarsitul meciului ca nu mai avem sanse ???

Singura noastra sansa acum, la baraj, este publicul. Singurul capabil sa urce moralul romanilor, sa puna presiune pe arbitru pentru a arbitra in favoarea noastra cum a facut-o Proenca pentru greci. Dar chiar si asa, daca nu vom iesi la joc, daca nu vom fi ofensivi, daca vom avea acelasi stil de autobaza (sper mai bine peticita de data asta cu un Chiriches care trebui sa-si demonstreze valoarea), n-avem nicio sansa sa inscriem 2 goluri grecilor. Mai mult de atat, cred ca va trebui sa inscriem de 3 ori, pentru ca Grecia nu cred ca va risca sa joace la “0-1” cum ar face-o cu siguranta Pitzi si are sanse bune sa ne gaureasca o data. Si putem inscrie 3 grecilor daca Maxim e lasat liber sa joace ca la Stuttgart si folosim un singur mijlocas defensiv, in speta Hoban, care este mai precis in defensiva si cu un aport ofensiv mai serios decat al lui Cocis.

Iar in viitorul imediat urmator imi doresc alt antrenor. Am obosit sa vad cum jucam fara niciun scop…

comments: 0 »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>